Geboren in 1982 in de prachtige Rocky Mountains (Canada). Met een sterke verbinding met mijn geboorteland emigreerde ik met 6 jaar naar Nederland en werd dit mijn nieuwe thuis. In de jaren die volgde heb ik vele plekken gekend in Nederland, wat ervoor gezorgd heeft dat thuis zijn niet een fysiek iets was, maar wat binnen in mij zit. Daartegenover maakt het dat ik als kind/ jong volwassenen zijnde al vele verhalen geleefd, gekend en gevoeld heb. Op een jonge leeftijd met een rugzak vol levenservaring, vol van Emoties, Gedachtes, en Conclusies wilde ik rust vinden. Het puur mentaal willen oplossen van mijn verhalen/ problemen hielp niet meer. Het moest anders! Maar hoe?
Een burn-out volgde, logisch… want op alleen puur wilskracht en doorzettingsvermogen was ik aan het Overleven en het was tijd dat ik ging Leven voor Mijzelf. Een zeer donkere periode volgde met veel Stilte en in die Stilte schreef ik, het nu bekende Vicieuze Cirkel gedicht.


VICIEUZE CIRKEL

Als ik blijf kijken
zoals ik altijd heb gekeken
blijf ik denken
Zoals ik altijd heb gedacht

Als ik blijf denken
zoals ik altijd heb gedacht
blijf ik geloven
zoals ik altijd heb geloofd

Als ik blijf geloven
zoals ik altijd heb geloofd
blijf ik doen
zoals ik altijd heb gedaan

Als ik blijf doen
zoals ik altijd heb gedaan
blijft mij overkomen
wat mij altijd overkomt

Door: maria beijersbergen
2005

Emoties bepalen ons gedrag en om dit beter te kunnen gaan begrijpen ben ik gaan werken binnen het Speciaal Onderwijs (gedragsproblematiek). Het gedrag van ieder mens (en dier!) zegt iets over ons binnenwereld, over hoe wij de dingen zien, voelen en conclusies hebben gemaakt. Het jonge schoolgaande kind die d.m.v. zijn gedrag zijn binnenwereld liet zien, om maar zichzelf weer in Balans te kunnen krijgen. Daar kon ik mee resoneren. Ik heb 15 jaar binnen het Speciaal Onderwijs gewerkt en jarenlang lesgegeven op een Hondenschool, totdat ik het EmotieCoaching ontdekte en dit mijn Leven veranderde. Ik hoefde niet meer zoveel verhalen te dragen ( van mijzelf of anderen) en dit gaf ruimte! Er ontstond ruimte voor Mijzelf en die Emoties? Die zijn nu mijn interne Kompas, die mij feilloos vertellen welke richting op te gaan die werkelijk bij mij past. En dit, dit gun ik iedereen!

Afspraak maken?