Een reis van Emoties naar Balans

Geboren in 1982 in de prachtige Rocky Mountains van Canada, draag ik een diepe verbinding met mijn geboorteland mee. Op zesjarige leeftijd emigreerde ik naar Nederland, waar ik mijn nieuwe thuis vond. De daaropvolgende jaren brachten mij naar diverse plekken in Nederland, waardoor “thuis” voor mij geen fysieke locatie werd, maar een gevoel van binnenuit. Dit gaf me als kind en jongvolwassene al een rijkdom aan ervaringen, verhalen en Emoties.

Deze ervaringen als kind en jongvolwassene zorgden voor een rugzak vol levenservaringen, gevuld met Emoties, Gedachten en Conclusies. Op zoek naar rust, besloot ik mij te verdiepen in de werking van Emoties en Gedrag. Het puur mentaal willen oplossen van mijn ‘verhalen’ en problemen bleek niet langer de oplossing. Een burn-out volgde, een logisch gevolg van mijn overlevingsmodus, gedreven door wilskracht en doorzettingsvermogen. Het was tijd om te gaan Leven voor Mijzelf. Een donkere periode vol stilte volgde, waarin ik het nu bekende gedicht “Vicieuze Cirkel” schreef.


VICIEUZE CIRKEL

Als ik blijf kijken
zoals ik altijd heb gekeken
blijf ik denken
Zoals ik altijd heb gedacht

Als ik blijf denken
zoals ik altijd heb gedacht
blijf ik geloven
zoals ik altijd heb geloofd

Als ik blijf geloven
zoals ik altijd heb geloofd
blijf ik doen
zoals ik altijd heb gedaan

Als ik blijf doen
zoals ik altijd heb gedaan
blijft mij overkomen
wat mij altijd overkomt

Door: maria beijersbergen
2005

Van burn-out naar EmotieCoach
Geïntrigeerd door de kracht van Emoties op ons gedrag, koos ik voor een carrière in het Speciaal Onderwijs, waar ik mij richtte op gedragsproblematiek. Het gedrag van ieder mens (en dier!) reflecteert immers onze innerlijke wereld, onze waarnemingen, gevoelens en conclusies. Het jonge schoolgaande kind dat zich via gedrag uitte om innerlijke balans te vinden, daar kon ik mee resoneren.

Vijftien jaar lang wijdde ik mij aan het Speciaal Onderwijs, combineerde dit met lesgeven op een hondenschool, totdat ik EmotieCoaching ontdekte bij het Emotie Expertise Centrum van Vera Helleman. Dit betekende een kantelpunt in mijn leven. De last van talloze verhalen (van mezelf en anderen) werd verlicht, waardoor er ruimte ontstond voor mezelf. Emoties werden vanaf dat moment mijn interne kompas, die mij feilloos de richting wijzen voor wat écht bij mij past en dus kloppend is.
En die ervaring gun ik iedereen.

Mijn missie
Als EmotieCoach begeleid ik mensen met behulp van praktische, bewezen methodes om hun Emoties te begrijpen, te voelen en ermee te leren omgaan. Dit betekent inzicht te geven door de Emoties als hulpmiddel te laten fungeren. Dit maakt dat we de oorzaken van ons gedrag gaan leren herkennen. De eerste stap om oude patronen te doorbreken en stappen te zetten richting een leven waar er meer Emotionele balans is.

Mijn kracht
Ik ben gedreven door mijn eigen ervaringen en de kracht van EmotieCoaching.
Met passie en toewijding help ik mijn cliënten om tot de kern te komen van waar hun emotionele belemmering zit. Te ontdekken waar men werkelijk naar verlangt, in wat voor vorm dan ook. Mijn kracht ligt in het creëren van een veilige en vertrouwelijke omgeving, waar cliënten zich vrij voelen om te onderzoeken en te groeien.

Mijn expertise:

  • EmotieCoaching: vanuit Bewustzijn naar Gevoel.
  • Innerlijke rust & balans
  • Versterken van mentale veerkracht
  • Vergroten van Zelfbewustzijn
  • Verstevigen van je Zelfredzaamheid
  • Verbinden met ZelfLiefde
  • Versterken van Zelfverantwoordelijkheid
  • Ontwikkelen van Emotionele Intelligentie

Mijn werkwijze
Ik werk met een persoonsgerichte en cliëntgerichte aanpak, waarbij ik mij afstem op jouw unieke behoeften en doelen. In een veilige en vertrouwelijke omgeving begeleid ik je op jouw reis naar Zelfbewustzijn en innerlijke balans.

Ben je klaar om je Emoties te omarmen en je ware kracht te ontdekken? Neem dan contact met me op.

Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten!

Afspraak maken?